IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилното изложение в Пекин се отлага поради местните COVID огнища

Организаторът Auto China все още не е взел решение за нова дата

12:18 | 25.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Организаторите на автомобилното изложение в Пекин, което трябваше да се проведе в края на април, отложиха събитието заради новите мащабни огнища на коронавирус в страната, най-големите за последните две години, съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с темата. 

Auto China все още не е взела решение за нова дата, добавят източниците, които запазват анонимност, тъй като информацията все още не е съобщена официално.

Китай се опитва да овладее най-сериозната вълна от заразени с коронавирус, откакто успя да наложи контрол над заразата в началото на 2020 г., като редица провинции въведоха ограничителни мерки, които засягат придвижването на хората и работните процеси.

Изложението в Пекин е най-голямото автомобилно шоу в света като всяка година то се провежда или в китайската столица, или в Шанхай. То традиционно привлича много международни представители на индустрията на автомобилите, включително Volkswagen, Toyota и Geely, и често се използва като възможност за представяне на нови модели.

По подобен начин изложението беше отложено през април 2020 г. за септември поради опасения, свързани с разпространението на коронавируса.

Миналогодишното изложение в Шанхай привлече вниманието на медиите с протеста на една жена, която се покачи върху електромобил Model 3 на американския концерн Tesla, облечена с тениска с надпис „Спирачките не работят“. От Tesla заявиха, че жената, която живее в провинция Хънан и притежава електромобил, е „широко известна с това, че многократно е протестирала срещу проблемите със спирачките“ на концерна. По-късно компанията поднесе извинения, след като стана ясно, че семейството на въпросната жена катастрофира с електромобил Model 3 поради неизправност в спирачната система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още