Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Автомобилното изложение във Франкфурт вероятно ще е последното в този формат

То губи популярност и все повече компании се отказват от участие в него

Автомобилното изложение във Франкфурт вероятно ще е последното в този формат

Снимка: Архив Ройтерс

Настоящото издание на автосалона във Франкфурт, което се провежда в момента, най-вероятно ще бъде последното в този формат, смятат представители на автомобилна индустрия, твърди Automotive News Europe.

Изложението постепенно губи популярност и все повече компании се отказват от участие в него. Затова организаторите вече обсъждат нова концепция за провеждане на подобни мероприятия, като в нея основата ще бъде не крайният продукт, а нова концепция за мобилността.

Още по темата
Повечето водещи производители критикуват организаторите за остарелия формат. Например, финансовият директор на BMW - Никола Петер, е уверен, че фокусът на изложението ще се промени от автомобилите към технологиите в тях. Компаниите вече все повече залагат на своите разработки в сферата на "мобилността на бъдещето", а автомобилите стават само допълнение към тях.

През 2019 г. от участие в салона във Франкфурт се отказаха  Nissan, Aston Martin, Ferrari, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota и Volvo. Други компании - като BMW и Daimler, съкратиха сериозно бюджета си за участие. Като цяло броят на участващите е с 20% по-малък, а на търговските площи - с 16%.

"Ако тази тенденция се запази, което е твърде вероятно, през 2021 г. няма да има автосалон във Франкфурт", категоричен е бившият изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман.

Намаляването на интереса на производителите към изложбата е свързан с промененото възприятие на автомобила като нещо лично. Новото поколение клиенти с удоволствие ползва услуги като "каршеринг", като не поддържа идеята за собственост на превозното средство.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Auromedia.bg.

По статията работиха: Automedia.bg, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Книжата на Tesla отчитат нов исторически връх в стойността