IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Баден-Вюртемберг ще обжалва решението за забрана на дизеловите коли в Щутгарт

Това означава, че забраната няма да може да влезе в сила от 2018 година, както бе планирано

22:59 | 02.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската провинция Баден-Вюртемберг обяви днес, че ще обжалва съдебното решение, което я задължава да забрани движението на дизелови автомобили в провинциалната столица Щутгарт, предаде Ройтерс.

Обжалването означава, че забраната няма да може да влезе в сила от 2018 година, както бе планирано.

Правителството на югозападната провинция съобщи днес, че ще обжалва решението на съда, според което подобна забрана е единственият начин да се изпълнят стандартите на ЕС за азотен оксид и прахови частици в атмосферата.

В Баден-Вюртемберг са централите на автомобилостроителния гигант Daimler, на производителя на луксозни коли Porsche, както и на компаниите за автомобилни части Bosh и Mahle.

Екоорганизацията DUH се обърна към съда два месеца след избухването на скандала Дизелгейт с автомобили на Volkswagen през септември 2015 г. в опит да принуди управата на Щутгарт да подобри значително качеството на въздуха, забранявайки движението на дизелови коли. След това градските власти заявиха, че ще забранят движението на дизелови автомобили, които не отговарят на най-новите стандарти за емисии отработени газове, в дни, когато замърсяването е тежко. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още