IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bentley планира да удвои продажбите си до 2020 г.

В основата на 5-годишния план е първият кросовър на марката

13:27 | 16.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Bentayga.<em> Снимка: Bentley</em></p>

Bentayga. Снимка: Bentley

Британският производител на луксозни автомобили Bentley, който е част от концерна VW Group, си е поставил за цел да удвои продажбите си до края на това десетилетие, съобщава Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Амбициозният план предвижда годишните продажби на Bentley да достигнат 20 000 автомобила през 2020 г. През миналата година реализациите на марката бяха 10 120.

Първоначалните разчети на Bentley гласяха, че към 2018 година продажбите трябва да достигнат границата от 15 000 екземпляра годишно. Сега обаче в компанията са убедени, че резултатите могат да бъдат дори по-добри, благодарение на гамата от нови модели, които очакват през следващите няколко години, пише германското издание.

В основата на тези нови модели ще бъде първият кросовър на Bentley. Той най-вероятно ще получи името Bentayga, заимствано от скално образувание на испанския остров Гран Канария, който е част от архипелага на Канарските острови. Моделът трябва да бъде на пазара през 2016 година, като в компанията предвиждат той да реализира по около 3000 бройки годишно.

За дублирането на продажбите на Bentley ще помагат също така очакваните през идните години Flying Spur с четири врати и ново спортно купе, което ще бъде най-достъпното в гамата на марката. Спекулациите сочат, че се подготвя и още едно спортно купе, което ще използва базата на Porsche Panamera, както и нов Azure.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още