IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлин постави на Daimler краен срок да коригира емисиите на дизелови ванове 

Миналата седмица бяха изтеглени 6000 вана за доставки Vito, след като властите установиха използването на манипулиращ софтуер

22:11 | 28.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германските власти дават на автомобилостроителния концерн Daimler краен срок до средата на юни да представи планове как да поправи вановете с дизелов двигател, които не покриват изискванията за емисиите отработени газове, предаде Асошиейтед прес. 

Съобщението бе направено, след като ръководителят на компанията Дитер Цече бе извикан в министерството на транспорта днес, където бе разпитан по въпроса, съобщава БТА. 

Даймлер миналата седмица нареди изтегляне на над 6000 вана за доставки Vito на дъщерната марка Mercedes-Benz, след като властите установиха, че при тях е бил използван манипулиращ софтуер за заобикаляне на ограниченията за нивото на емисиите.

Концернът заяви, че не е съгласен с оценката, но все пак ще подготви ъпдейти за софтуера, регулиращ контролните системи на двигателя и ще ги въведе безплатно за собствениците. 

Германският транспортен министър Андреас Шойер съобщи, че планира отново да се срещне с Цече след две седмици. Министерството определи 15 юни като краен срок Даймлер да "изготви техническо решение и неговото въвеждане" .

Германският автомобилен концерн Daimler може да бъде принуден да изтегли още стотици хиляди дизелови превозни средства, след като германската Федерална агенция по автомобилен транспорт (KBA) разширява обхвата на разследванията си за използването на софтуера за манипулиране на отчетените вредни емисии.

Прогнозата е, че могат да бъдат засегнати 600 000 автомобила, включително модели от С и G класа. Моделите имали подобни двигатели на моторите на Vito, който вече бе върнат в сервиза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още