IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлин забранява достъпа на дизелови автомобили до центъра си

Забраната ще влезе в сила от средата на 2019 г.

16:05 | 12.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Още в средата на 2019 г. дизеловите автомобили – леки и товарни, няма да може да влизат в центъра на Берлин. Това реши на свое заседание градския съвет след въпрос от страна на екологични организации, съобщава „Дойче Веле”.

По разпореждане на Административния съд на Берлин не по-късно от юли догодина преминаването на дизелови автомобили ще бъде забранено в 11 големи участъка в централната част на града. Мярката засяга централните улици „Лайпцигер-щрасе” и „Фридрихщрасе”, както и района около тях с обща дължина от 15 км.

Според еколозите именно автомобилният трафик е основната причина за замърсяването на въздуха в Германия. Забраната няма да се отнася за всички дизелови автомобили, а само за тези, които не покриват екологичния стандарт Европа-6.

Подобни ограничения се въвеждат и в други големи немски градове, сред които са Хамбург, Щутгарт, Аахен и Франкфурт. Борбата срещу дизела се премести и в други държави от Европа, като вече се твърди, че някои от тях готвят пълна забрана за продажбите и регистрацията на превозни средства с такива двигатели.

Още подобни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още