IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бича прогноза на анализаторска компания окрили акциите на General Motors

Преструктурирането на GМ ще доведе до значително подобряване на рентабилността на концерна, смята анализаторът Ричард Карлсън

16:38 | 07.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Инвеститорите трябва да купуват акции на американския автомобилен концерн General Motors, тъй като неговото звено за автономни коли и мащабното преструктуриране ще повишат стойността на книжата му през настоящата година, смятат от анализаторската компания BMO Capital Markets, цитирана от CNBC. 

Анализаторът Ричард Карлсън прогнозира, че акциите на компанията ще се представят по-добре от общия пазар през 2019 г., като в същото време увеличи и ценовия таргет за акция до 41 долара за акция от първоначалните 38 долара, което е с 23% повече от стойностите в края на сесията от петък.

В момента акциите на GM се търгуват с ръст от 1,3% в стойността им.

„Очакваме светло бъдеще за GM Cruise през 2019 г., като звеното ще доведе до по-повишаване в стойността на акциите“, смята Карлсън.

Според него решението на концерна да започне всеобхватно преструктуриране ще доведе до по-добра рентабилност, както и до подобряване на цикличната устойчивост.

GM закупи мажоритарен дял в Cruise през 2016 г. срещу 1 млрд. долара с идеята да се справи с другите конкуренти, а през ноември 2018 г. компанията обяви, че бившият съпредседател Дан Аман ще поеме управлението на Cruise.

“Ние вярваме, че ключовият катализатор за акциите на GM през 2019 г. може да бъде увеличената оценка за Gm Cruise”, добави още Карлсън.

По неговите думи преструктурирането на GM, което включва спиране на производството в няколко завода и съкращаване на повече от 14 хил. души персонал, би трябвало да помогне на акциите да възстановят позицията си след спада през 2018 г. Тогава книжата на GM отбелязаха годишен спад от над 18%.

„В рамките на основния бизнес ние очакваме инициативите по преструктурирането да доведат до по-високи маржове на печалба и генериране на свободни парични потоци, като същевременно да подобрят цикличната устойчивост“, заключи Карлсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още