Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Бившият шеф на Daimler влиза в управлението на още една SPAC компания

Kensington Capital Acquisition Corp IV е четвъртата компания “с празен чек”, в която Дитер Цетше заема ръководна позиция

Бившият шеф на Daimler влиза в управлението на още една SPAC компания

Бившият ръководител на Daimler AG Дитер Цетше. Снимка: Bloomberg L.P.

Канадската инвестиционна компания Kensington Capital, чиито фирми със специално предназначение (SPAC) помогнаха на QuantumScape и Wallbox да излязат на борсата, назначи бившия ръководител на германската група Daimler AG Дитер Цетше за заместник-председател на Kensington Capital Acquisition Corp IV, неговата четвърта компания “с празен чек”, фокусирана върху автомобилната индустрия, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Въпросната SPAC фирма подаде заявка за първично публично предлагане (IPO), като очаква да набере 200 млн. долара. Компанията заяви, че ще се съсредоточи върху придобиването на бизнес, свързан с автомобилната индустрия.

SPAC компаниите предлагат на фирми, които се намират в ранен етап на развитие, по-лесен начин от стандартните листвания за излизане на борсата чрез сливане. Kensington Capital IV ще разполага с две години, за да намери цел за сливане, като по този начин ще възстанови средствата на своите инвеститори.

Цетше, който напусна Daimler през 2019 г., разполага с повече от 45 години опит в автомобилния бизнес, който ще предаде на SPAC дружеството.

Преди това Цетше работи като член на борда на Luminar Technologies, разработчик на технологии за автономно задвижване, подкрепен от милиардера Питър Тийл, който излезе на борсата през 2020 г. именно чрез сливане със SPAC фирма.

Първото SPAC дружество на Kensington реализира сделка през 2020 г. за сливане със стартъпа QuantumScape, който разработва твърдотелни батерии. Акциите на комбинираната компания, листнати през ноември същата година, поевтиняват с 26 на сто оттогава.

Втората SPAC фирма на канадския инвеститор помогна на испанската Wallbox да излезе на борсата през октомври миналата година. Досега книжата на новото дружеството са поскъпнали с 49 на сто.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кандидат-купувачът на Europcar очаква да получи одобрение от ЕК за сделката