IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът на Volkswagen в Мексико започва да излиза от кризата с чиповете

Звеното на германския концерн очаква да възобнови постепенно производството от следващата седмица

17:04 | 28.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Мексиканският бизнес на германския автомобилен концерн Volkswagen Group обяви, че очаква да възобнови производството на автомобили в три сегмента от следващата седмица, след като операциите в страната бяха ограничени заради глобалната криза при доставките на полупроводници, съобщава Ройтерс.

"Volkswagen de Mexico подготвя възстановяване на работата за трите си производствени сегмента", се казва в изявление на компанията от неделя (27 юни). 

Редица автомобилни производители, включително General Motors, Ford Motor и Toyota, бяха принудени да ограничат производството през тази година поради недостига на полупроводници, причинен от редица фактори, включително от нарастването на търсенето на електронни устройства по време на пандемията и бързото възстановяване на автомобилния сектор.

Volkswagen заяви, че съществува общо виждане в индустрията, че доставките на чипове ще се подобрят през втората половина на годината, но компанията добави, че "не могат да бъдат изключени възможни бъдещи корекции (на производството)".

Производството на моделите Jetta, Taos и Tiguan ще бъде възобновено поотделно и на различни дати от следващата седмица, съобщи Volkswagen.

В неделя директорът на продажбите на VW Клаус Целмер заяви, че компанията възнамерява да излезе от бизнеса с автомобили с двигатели с вътрешно горене постепенно. „В Европа ще напуснем бизнеса с дизелови и бензинови двигатели между 2033 и 2035 г., в САЩ и Китай малко по-късно“, посочи Целмер.

Той каза пред Münchner Merkur, че най-късно до 2050 г. целият флот на VW трябва да стане въглеродно неутрален. В Европа той се надява до 2030 г. 70% дял от общите продажби на компанията да бъдат електрически. Това би подготвило концерна за евентуално затягане на климатичните цели на Европейския съюз и дори компанията би могла да г надмине.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още