IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW е най-големият износител на автомобили от САЩ за пета поредна година

Компанията е изнесла близо 235 хил. спортни автомобила от завода си в Спартанбърг, щата южна Каролина

19:11 | 08.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската автомобилна компания BMW съобщи, че е била най-големият износител на автомобили от САЩ по стойност за пета поредна година. Износът е възлизал на 8,4 млрд. долара през 2018 г., съобщава Ройтерс.

Компанията съобщи, че е изнесла 234 689 спортни автомобила X Model от завода си в Спартанбърг, щата Южна Каролина, през 2018 г.

„Въпреки…продължаващата несигурност относно търговията и митата заводът в Спартанбърг все още допринася положително за американския търговски баланс“, казва Кнуд Флор, президент и главен изпълнителен директор на BMW Manufacturing Co LLC.

Докладът за износа на автомобили BMW от САЩ идва в момент, когато американският президент Доналд Тръмп заплаши да обуздае вноса на коли и автомобилни части със строги мита на стойност до 25%.

Автомобилните производители обаче предупреждават, че подобни мита върху вносните коли и автомобилни части ще прибавят хиляди долара към разходите за автомобилите и потенциално ще навредят на американската икономика, тъй като автомобилните компании съкращават работни места, за да останат на печалба.

„Забележителното партньорство между BMW и Южна Каролина продължава да процъфтява и това е видно от факта, че нашият щат остава лидер в страната по продажби в чужбина на завършени пътнически автомобили“, заяви секретарят по търговията на Южна Каролина Боби Хит.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още