IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW и Daimler обединяват сили за разработването на самоуправляващи се коли

Сътрудничеството ще се фокусира върху системи за асистирано шофиране, автоматично шофиране по магистрали и автоматично паркиране

23:35 | 04.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Близо 1200 разработчици на BMW и Daimler ще обединят сили за развитие на технологиите за автоматизирано шофиране, съобщиха двете компании в четвъртък. Те са поредните производители, които се налага да обединят сили на фона насвиващи се маржове, съобщава Ройтерс.

Стратегическото партньорство между двата най-големи германски автомобилни производителя след Volkswagen, ще се фокусира върху разработването на технологии за системи за асистирано шофиране, автоматично шофиране по магистрали и автоматично паркиране, съобщиха BMW и Daimler в изявление. Компаниите допълват, че ще въведат технологиите в своите автомобили независимо една от друга.

Двете компании обявиха за първи път намерението си да обединят сили при технологиите за автоматизирано шофиране през февруари, като тогава заявиха, че също така разглеждат възможността да разширят партньорството си.

В четвъртък от BMW и Daimler заявиха, че вече са финализирали споразумението помежду си и очакват новата технология да стане достъпна на масовия пазар от 2024 г.

По-рано през годината производителите публикуваха предупреждение за свиване на печалбата.

Изправени пред трудности заради международните търговски конфликти и свиване на маржовете заради по-строгото законодателство за вредни емисии, автомобилните компании са принудени да обединяват сили при разработването на продукти с по-значителни разходи, каквито са новите технологии.

Най-големият автомобилопроизводител в Европа Volkswagen и американската компания Ford са в последен етап от преговори за стратегически съюз за съвместно разработване на самоуправляващи се и електрически автомобили. според информация на германския в. Handelsblatt сделката се очаква да бъде одобрена на 11 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още