IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW и Tencent ще изградят компютърен център за разработка на автономни коли

За момента двете компании не посочват размера на направените инвестиции

09:58 | 19.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен производител BMW и китайският технологичен гигант Tencent Holdings се обединяват, за да създадат компютърен център в Китай, който ще помогне за разработването на автономни коли на най-големия автомобилен пазар в света, съобщава Ройтерс.

Компютърният център, който ще започне да функционира до края на годината, ще предоставя автомобили с възможност за анализ на данни, което ще спомага за ефективното самоуправление на превозното средство. 

Двете компании не дават информация за инвестициите, които са направени за центъра. Източници, запознати с темата, споделят, че съоръжението ще бъде изградено в източната част на Тиендзин.

Въпросният център ще помогне на BMW да напредне в технологията за автономни превозни средства и иновациите на пазара в Китай.

„BMW може и разработва решения за автономен транспорт, който да се впише по-добре в специфичните условия на Китай“, споделя ръководителят на китайския бизнес на германския концерн Йохен Голер.

Според BMW Новият компютърен център ще използва облачната технология и big data на Tencent, която също така ще предостави на автомобилния производител необходимата инфраструктура за изграждане на автономните превозни средства.

Базираната в Мюнхен компания заяви, че най-вероятно ще представи своите полуавтономни коли в Китай през 2021 г., които ще се нуждаят от голяма компютърна сила за анализ в реално време на потока от дигитална информация за пътните условия и трафика.

Автономните коли се нуждаят от усъвършенствани възможности за обработка на данни, тъй като разчитат на изкуствения интелект, която им помага да се учат от опита.

Преди планираното откриване на компютърния център на BMW в Китай ще бъде отворен подобен такъв в Мюнхен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още