IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW иска да произвежда по 3 млн. автомобила годишно

Баварците са амбицирани да си върнат лидерството в премиум сегмента

17:24 | 11.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн BMW AG поема курс към значително увеличение на производството, като се планира нарастване на мощностите с 27% в близките няколко години. Това ще засегне не само марката BMW, но и останалите брандове, собственост на баварците – MINI и Rolls-Royce.

Автомобилният гигант възнамерява да достигне производство от 3 млн. автомобила през 2020 г., съобщава германското издание Handesblatt. Това ще стане най-вече благодарение на китайския пазар. Мощностите на местните заводи на BMW, които сега произвеждат по 300 000 коли на година, ще бъдат увеличени 2 пъти. 

В САЩ също ще има нарастване – от сегашните 410 000 на 750 000 единици. Целта на баварците е да застигнат и задминат лидера в сегмента на луксозните автомобили Mercedes-Benz. Официалната стратегия бе потвърдена и от генералния директор на концерна Харалд Крюгер по време на годишното събрание на акционерите на BMW, провеждащо се в момента.

През 2016 г. от заводите на баварския производител излязоха 2 370 000 автомобила. Увеличаването на производството ще засегне и компанията за мотоциклети BMW Motorrad’s, чиято цел е през 2020 г. да продава по 200 000 мотора и скутера от марката.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още