Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BMW намали прогнозата си за печалбата през годината

Резултатът на компанията за първото тримесечие се подобрява значително спрямо миналогодишния, но заради еднократни ефекти

BMW намали прогнозата си за печалбата през годината

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

BMW AG намали прогнозата си за печалбата за годината и предупреди, че ще има затруднения с генерирането на пари заради пандемията от коронавируса Covid-19, предава Bloomberg.

Германският автомобилен производител очаква марж на печалбата преди лихви и данъци за автомобилния сегмент между 0% и 3%. Предишната прогноза беше за 2-4% марж.

Компанията вече не очаква да постигне положителен паричен потокот продажбите на автомобили през тази година, заяви в сряда главният финансов директор Николас Петер.

Още по темата

BMW се подготвя за трудни времена, след като производителите на автомобили от Ford Motor Co до  Daimler AG прогнозираха спад в преходите и печалбите заради пандемията, посочва информационната агенция.

Кризата засяга BMW и неговите  конкуренти в чувствителен момент - производителите увеличават разходите за електрически превозни средства, за да отговорят на по-строгите регулации за вредните емисии, и се нуждаят от печалби от  конвенционалните автомобили за финансиране на тези инвестиции.

BMW е последният европейски производител, който обявява отчета си, и предостави по-подробни данни за приходите. Груповите продажби и оперативната печалба се повишават през първото тримесечие поради няколко еднократни ефекта от предходната година.

Печалбата нараства повече от два пъти до 1,38 млрд. евро, но година по-рано резултатът беше притиснат заради направените допълнителни провизии.

Продажбите на автомобили на компанията се понижават с 6,4% за тримесечието, след като автосалоните затвориха през март.

Продажбите на автомобили няма да се върнат към нормалното през следващите седмици, а второто тримесечие ще бъде по-лошо от първите три месеца на годината, прогнозира компанията.

Производителят на автомобили очаква печалбата преди данъци на групата да бъде „значително по-ниска“, отколкото през 2019 г.

Около 30 000 работници на BMW участват в държавната програма за подпомагане на заплатите, а компанията заяви, че забавя отварянето на нова фабрика в Унгария с една година.

BMW също намалява инвестициите през тази година до по-малко от 4 милиарда евро.

Новите насоки на производителя на автомобили не отразяват по-дълга рецесия на основните пазари, по-силно забавяне в Китай, по-засилена конкуренция заради вируса и „възможни последици, причинени от втора вълна от инфекции и свързаните с тях мерки за ограничаване“, допълва компанията.

По статията работи: Миглена Иванова
Още по темата: Новини BMW

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китайският автомобилен пазар продължава възстановяването си