Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BMW обяви 27-процентен спад на оперативната печалба за третото тримесечие

Концернът се оправда с по-високите цени за суровини и материали и размяната на мита между Китай и САЩ

BMW обяви 27-процентен спад на оперативната печалба за третото тримесечие

Моделът BMW Z4. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн BMW заяви в сряда, че е отчел 27-процентен спад на оперативната печалба за третото тримесечие до 1,75 млрд. евро (2 млрд. долара), с което не успя да оправдае очакванията на анализаторите на фона на валутните колебания и по-високите разходи за разработка и изследвания, съобщава Ройтерс.

Средната прогноза на анализаторите бе печалбата преди лихви и данъци да достигне 1,795 млрд. евро. 

Още по темата

От компанията заявиха, че въпреки лекото увеличение при доставките на луксозни автомобили, оперативната възвръщаемост за автомобилното подразделение се е свила до 4,4% от 8,6 на сто година по-рано, което е под целевия диапазон 8-10%.

Приходите от продажби бяха ударени от по-високите цени за суровини и материали, от валутните ефекти, митата между Китай и САЩ и конкуренцията в цените в Европа, споделиха от BMW.

През октомври концернът предупреди, че печалбата преди данъците ще спадне за 2018 г., докато по-ранните очаквания бяха за минимални промени в това отношение. BMW понижи прогнозите си за приходи от продажби на автомобили като обвини силната ценова конкуренция.

Преди няколко дена стана ясно, че пазарът на автомобили в Германия се свива и през октомври заради въвеждането на по-строги правила за измерване на отработените газове, но не толкова силно, колкото предния месец.

След срива с повече от 30% през септември през десетия месец регистрациите спадат само със 7% до 252 682 превозни средства, както съобщи Федералната служба за моторни превозни средства.

Понижението е било отчасти компенсирано от отстъпките, предлагани от производителите, за преминаване от по-стари дизелови към по-нови автомобили.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Tesla разследва видеото с експлозията на нейна кола в Шанхай