IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW отчете рекордни продажби

Компанията е продала през първото тримесечие с една трета повече коли на годишна база – главно благодарение на търсенето от Азия

15:50 | 08.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

BMW отново продаде повече автомобили през първото тримесечие, отколкото преди коронакризата.

Както обяви в Мюнхен в четвъртък автомобилният производител, той е продал 636 600 автомобила BMW, Mini и Rolls-Royce по целия свят от януари до края на март - това е с 5% повече от първото тримесечие на 2019 г. и с 33,5% повече от първото тримесечие на 2020 г.

Огромното търсене в Азия е било от решаващо значение за успеха. „Този рекорд за продажбите подчертава амбициозните ни цели за растеж за тази година“, пояснява директорът за продажбите Питер Нота, цитиран от DPA.

В Китай BMW продаде около 230 хил. автомобила - с около 60 хил. повече, отколкото през първото тримесечие на 2019 г. и почти толкова, колкото в Европа като цяло. Като цяло за Азия групата също постигна рекорд - с 287 хил. продадени автомобила.

В Европа групата е доставила 239 хил. автомобила през първото тримесечие - по-малко, отколкото преди кризата, но с 8 процента повече, отколкото през първото тримесечие на предходната година. Блокиранията заради пандемията тук започнаха в края на март. Фабриките и дилърите бяха затворени.

В САЩ продажбите от януари до края на март възлизат на 78 хил. превозни средства, със 17 процента над същото тримесечие на предходната година, но също така все още не са достигнали нивото отпреди пандемията.

BMW успява да удвои продажбите си на електрифицирани автомобили до 70 200 хибридни и електронни автомобила в сравнение със същото тримесечие на предходната година. Нота заяви: „Напът сме да доставим над 100 хил. напълно електрически превозни средства до края на тази година и да имаме общо поне един милион електрифицирани превозни средства по пътя“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още