IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW планира да съкрати 6000 работни места в Германия

Мярката е част от продължаващите усилия за спестяване на разходи

17:23 | 19.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилен концерн BMW планира да съкрати 6000 работни места в Германия до 2022 г. в рамките на продължаващите усилия за спестяване на разходи, съобщават Manager Magazin и Bloomberg.

Според плана, който може да бъде представен през декември, повечето от закритите позиции ще бъдат в централата на автомобилната компания в Мюнхен, информира седмичното издание, без да разкрива източниците си на информация.

Очаква се Клаус Фрьолих, член на борда на директорите, който отговаря за научно-развойната дейност, да напусне през идното лято, защото не иска да работи с новия главен изпълнителен директор на компанията Оливер Ципсе, допълва списанието, уточнявайки, че председателят на Надзорния съвет Норберт Райтхофер иска той да остане.

Говорител на BMW е отказал коментар. Цената на акциите на автомобилната компания нараства с 0,39% към 17 ч. българско време на борсата във Франкфурт.

Концернът се ангажира да повиши ефективността в рамките на програмата си за спестявания на стойност 12 млрд. евро (13,3 млрд. долара), която цели да компенсира повишените разходи за разработването и въвеждането  на 25 електрифицирани модела. BMW разчита на нова гама продукти и по-добра ефективност, за да отговори на конкуренцията на Mercedes-Benz, тъй като намаляващото търсене на ключови пазари свива печалбата в индустрията.

Продажбите на автомобили в Европа намаляха рязко през август, което е нов знак за задълбочаването на проблемите в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още