IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW представи своя изцяло електрически SUV модел iX

Електромобилът ще се фокусира върху американския пазар, където ще се конкурира с моделите на Tesla, GM, Ford и други големи играчи

22:10 | 11.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andreas Gebert/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andreas Gebert/Bloomberg

Германският производител на луксозни автомобили BMW AG представи в сряда своя електрически SUV модел BMW iX, планиран да се появи на американския пазар в началото на 2022 г., за да се конкурира с продуктите на Tesla Inc и други големи индустриални играчи, съобщава Ройтерс. 

Концернът заяви, че пробегът с едно зареждане на батерията на iX достига 480 км. В това отношение автомобилът изостава от Model X Long Range на Tesla с около 120 км.

BMW посочва, че шофьорите все пак ще могат да добавят още 120 км при зареждане от десет минути на бързозарядна станция.

Model X на Tesla вече се сблъска с конкуренцията в лицето на китайския стартъп Nio, а марката Cadillac на General Motors Co. (GM) наскоро представи средно голям електрически SUV, наречен Lyriq, който се очаква да излезе на пазара през 2022 г. Германските концерни Volkswagen AG на Daimler AG също разполагат с електрически премиум модели.

Електрическият Msustang Mach-E на Ford Motor Co. също се бори за пазарен в сегмента за луксозни коли. Ford заяви в понеделник, че възнамерява да добави втори модел, изграден върху основите на Mach-E.

През септември ръководителят на спортно подразделение на BMW Маркус Флаш разкри, че екипът му работа върху M-версия на купеобразния седан i4. Въпреки името си, въпросният електромобил няма да влезе в семейството 4-Series, а премиерата му е насрочена за 2021 година. Тогава ще се появи и модификация, подготвена от BMW M.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още