IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW представя брониран Х5 в Москва

Моделът може да устои на стрелба с Калашник

13:01 | 20.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

По време на стартиращото този месец автомобилно изложение в Москва германската компания BMW ще представи бронирана версия на проходимия Х5, съобщава BMW Russia.

Автомобилът представлява серийна версия на концепцията, която компанията производител показа на изложението във Франкфурт. BMW X5 Security Plus, както се нарича машината, е базиран на последното поколение на модела и може да устои на стрелба с автомат Калашников (АК-47).

Бронираният автомобил разполага с балистична защита от степен VR6, или с една степен по-ниско от BMW 7-Series High Security, който покрива стандарта VR7.

Информацията е ограничена, но можем да очакваме BMW X5 Security Plus да разполага със защитено с броня купе, както и със стъкла, които имат покритие от поликарбонат. На оптимизации са подложени също така шасито, спирачките и електронните системи, тъй като допълнителната броня увеличава осезаемо масата на колата.

Бронираният Х5 ще се оборудва с 4,4-литровия би-турбо V8 двигател, генериращ 450 к.с. и 650 Нм.

В Москва трябва да дебютира и още една бронирана версия на Х5. Тя носи името BMW X5 Security, покрива VR4 и има за цел да предостави защита срещу уличната престъпност, се казва в информацията от BMW.

Всички подробности ще станат ясни в края на този месец, когато Автосалон Москва 2014 отваря врати.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още