IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW разсекрети водороден прототип от 2012 г.

Под кожата на това модела i8 е поставена горивна клетка

16:26 | 07.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Германският производител BMW показа прототип на водороден автомобил, който е бил завършен още през 2012 г. Презентацията бе част от събитието "Дни на иновациите 2015", проведено на тестовия полигон на компанията в Мирамас, Южна Франция.

Инженерите на компанията са успели да запазят в тайна екологичното превозно средство, което според информацията е било завършено до голяма степен още през 2012 г. Прототипът е базиран на хибрида i8, но реално е коренно различен от него.

Под предния капак на машината не е поставен познатия високоефективен бензинов мотор с три цилиндъра, а горивна клетка. Резервоарът за водород пък се помещава в централния тунел на автомобила. Задвижващият електромотор, развиващ 242 к.с., е поставен на задния мост.

Водородният прототип се отличава и с различен дизайн, доминиран от по-ъгловата предна част, черен матов цвят, различни брони и преден капак.

Допълнителна информация не е разпространена, но от BMW подчертават, че работят по водородни технологии от над 15 години. Съобщава се също така, че "след договореното през 2013 година сътрудничество с Toyota Motor Corporation се откриват нови възможности до 2020 г. да стартира вграждането на тестваните компоненти в един Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV)".

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още