IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW ще предложи 25 нови електрически модела

Тенденцията ще засегне дори М-поделението и Rolls-Royce, твърди главният изпълнителен директор Харалд Крюгер

13:09 | 08.09.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

BMW Group ще предложи 25 нови модела с електрическо задвижване в следващите осем години, като поне 12 от тях ще са чисти електромобили без двигател с вътрешно горене. Главният изпълнителен директор Харалд Крюгер съобщи официално това на събитие за журналисти в Мюнхен. Той допълни, че електромобилите ще имат обхват с едно зареждане до 700 километра - непостижим показател за сегашните модели в този сегмент.

Електрическата революция на BMW на практика ще започне още идната седмица на автосалона във Франкфурт, където компанията ще представи третия си i-модел - най-вероятно наречен i5. Крюгер вече показа прототипа, скрит под покривало - достатъчно, за да се забележи, че става дума за нисък спортен седан. i5 ще заеме място в гамата между компактния градски i3 и спортния хибрид i8. Очаква се да се появи на пазара най-рано през 2020.

"Ще увеличим дела на електрическите модели из цялата гама на групата. И да, това включва също моделите на BMW M и Rolls-Royce", уточни Харалд Крюгер.

Във Франкфурт групата ще покаже изцяло електрическо Mini, което ще се появи на пазара след година. През 2020 се очаква дебютът и на първия електромобил от основната гама на BMW - той ще е електрическа версия на всъдехода X3.

До момента i-гамата на BMW не оправдава напълно очакванията, защото потребителите се притесняват от ограничения обхват на i3 и от високата цена. Това обаче вероятно ще се промени заради очакваните промени в регулациите и повсеместни забрани на дизелите. "Средата се променя", призна Клаус Фрьолих, директорът на BMW по развойната дейност. "Заради действията на някои - и подчертавам "някои" - доверието в цялата ни индустрия бе жестоко уронено". 

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
khao
преди 6 години
малеееее, ами точец, ами литийчец ! :):):) кво ще праим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още