IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW ще премахне органично 6 хил. работни места

Съкращаването на работните места ще се осъществи чрез флуктуации и доброволни споразумения

13:59 | 19.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg</p>

Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Германският автомобилен производител BMW възнамерява да освободи 6 хил. работни позиции, но по естествен път - без съкращения. Компанията е договорила пакет от мерки с работническия съвет.

Съкращаването на работните места ще се осъществи чрез флуктуации и доброволни споразумения, пояснява листнатата на Dax компания.

Ще се предпочитат „доброволни напускания на хора близко до пенсионната възраст“, както и такива с обезщетения. 40-часовите договори ще бъдат намалени на договори за 38 часа. Някои от служителите могат да се договорят да не получават надбавки при колективните договори и да се лишат от допълнителни 8 дни отпуск.

BMW също така подкрепя финансово младежи на възраст под 25 години, които правят външна квалификация на пълен работен ден, като при следване, и гарантира връщането им в концерна на пълна заетост след завършване.

Продажбите на автомобили се сринаха заради епидемията от коронавируса и рецесията. BMW очаква да е на загуба през текущото тримесечие. Фирмено споразумение гарантира на всеки служител неговото работно място, но само докато BMW генерира годишна печалба. В момента в групата работят около 126 хил. души по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още