IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW удвоява продажбите си при екомоделите

Баварците ще предложат нова модификация на хечбека i3

16:05 | 08.05.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
BMW удвоява продажбите си при екомоделите

Германският автомобилен концерн BMW е удвоил продажите на хибридни и електрически модели за първото тримесечие на 2017 г., като резултатът достига почти 20 000 единици. Това съобщи шефът на германския автопроизводител Харалд Крюгер след публикуването на финансовия отчет за периода. Той бе категоричен, че имено електрификацията на моделната гама е един от приоритетите на BMW. 



Като цяло дялът на „зелените” машини на BMW си остава малко над 3%, но продажбите нарастват. Това се отнася най-вече за хечбека i3, чийто резултат за периода е удвоен. Очакванията са моделът да стане още по-успешен с излизането на специалнната версия Carbon Edition, която ще се предлага на някои пазари в Европа.

Тя се отличава от стандартния модел по цвета си – Carbon Black, 20-цоловите джанти и светодиодната оптика. В оборудването влизат кожен салон, система за помощ при паркиране, панорамен покрив, аудисистема Harman Kardon и мултимедиен комплекс със сензорен екран.

Специалната модификация ще е достъпна само за версията на i3 с батерии с капацитет 94 кВт/ч, като цената стартира от 53 731 евро.

Oще подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 6 години
тверде неук си и ти липсват базови знания зада може някой да ти отговори на въпроса :):) Разбира се че са се замисляли, ако не бяха нямаше да почнат изобщо да се занимават с това, капиш ? :)и да, Тесла ще запази дял и ще го увеличава ...поне в началото, за далечното бъдеще никой не може да знае.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още