IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit вдига цените на Porsche за Острова с 10%

Това може да добави 20 000 паунда към крайната цена на някои модели

19:35 | 16.02.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Porsche 911. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Porsche 911. Снимка: Ройтерс

Porsche започва кампания за уведомяване на своите клиенти на територията на Обединеното кралство за вероятно увеличение на вносните такси в случай на Brexit без сделка. 

Поради възможното нарастване на митото с 10% бъдещите собственици на марката, направили заявка за закупуване на нов автомобил след 18 януари, ще трябва да подпишат договор. В него те ще дадат съгласието си за увеличената крайна цена, като тя ще бъде факт, само ако Великобритания напусне ЕС без конкретна сделка за вносните мита.

Говорител на Porsche пояснява, че от компанията се стремят да предоставят максимално подробна информация за развитието на ситуацията. В изявлението се посочва също, че предоставянето на детайлна информация се прави, за да може бъдещите клиенти на производителя да планират по-нататъшните си решения. Самото оттегляне на Великобритания от Европейския съюз трябва да стане на 29 март, но въпреки това все още не е подписано споразумение, касаещо по-нататъшното развитие на автомобилната индустрия.

Междувременно от дружеството на производителите и търговците на автомобили предупредиха, че подобно увеличение може да доведе до повишаване на цената с повече от 20 000 паунда в зависимост от модела на марката.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Dimioi
преди 5 години
Кретенизмът им тепърва ще добива икономически измерения, излизат от ЕС, но и UK няма да остане цял, всички ще платят скъпо за тая тъпотия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Какви са тия упадъчни европейски поршета!Да си карат техните си... там каквото произвеждат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още