IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската компания Dyson ще строи завод за електромобили в Сингапур

Производителят на домакински електроуреди ще инвестира в проекта 2,6 млрд. долара до 2021 г.

23:30 | 23.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изпълнителният директор на Dyson Джим Роуън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителният директор на Dyson Джим Роуън. Снимка: Ройтерс

Британският производител на домакински електроуреди Dyson заяви, че планира да построи завод за електромобили в Сингапур, който трябва да започне да функционира през 2020 г., съобщава CNN.

От Dyson обясниха, че са избрали Сингапур заради неговия богат опит в производството, квалифицираната работна ръка и близостта на града до пазарите с бърз икономически растеж в Азия. 

Според изпълнителния директор на британската компания Джим Роуън Сингапур е „правилното място, където могат да се произвеждат висококачествени машини“.

През 2017 г. основателят на Dyson Джеймс Дайсън обяви, че компанията се присъединява към глобалната надпревара при електрическите превозни средства, започната от големите имена в бизнеса като Tesla.

Dyson планира да инвестира 2 млрд. паунда (2,6 млрд. долара) за производството на електромобили до 2021 г. Понастоящем около 400 човека работят по този проект само във Великобритания, като други 1100 работници вече са наети в Сингапур.

Компанията притежава и производствено предприятие в Малайзия.

С изграждането на завод извън пределите на Обединеното кралство, Dyson цели да потенциалното нарушаване на веригата на доставки, след като Великобритания напусне Европейския съюз.

Онези производители на автомобили, които имат заводи на територията на Кралството, предупредиха, че митническите проверки, които могат да възникнат след Brexit, биха могли да забавят доставките на автомобилни части, принуждавайки концерните да преместят своите фабрики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още