IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският автомобилен пазар се възстановява през март

Новите регистрации на Острова растат с 11%, въпреки че продажбите остават с 37% под средното ниво за периода 2010-2019 г.

10:58 | 06.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akos Stiller/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Регистрациите на нови автомобили във Великобритания нарастват с 11% на годишна база през март, който по принцип е един от най-силните месеци в годината по отношение на продажбите, става ясно от данни, публикувани от Обществото на производителите и търговците на автомобили (SMMT). 

Въпреки това регистрациите остават с 37% под средното ниво за периода 2010-2019 г.

Много дилъри заложиха на интернет продажбите, тъй като поредната национална блокада в страната принуди шоурумите да затворят врати.

Оборотът на индустрията за първото тримесечие се понижава с 1,8 млрд. паунда в сравнение със същия период на 2020 г.

Според SMMT е необходимо дневните регистрации да нараснат с по 8300 до края на годината, за да може автомобилният сектор да се върне към предпандемичните нива.

През февруари британският пазар отчете най-мрачния си втори месец от годината от 1959 г., след като регистрациите се свиха с 36%. SMMT понижи прогнозата си за продажбите през 2021 г. с 5 на сто до по-малко от 1,9 млн. автомобила и призова правителството да позволи повторното отваряне на шоурумите, когато бъде овладяна пандемията от коронавирус.

Пълните данни на SMMT ще бъдат публикувани в 11 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още