IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският автомобилен сектор изтри 22 млрд. паунда от оборота заради COVID

Повторното отваряне на шоурумите в страната дава надежда на концерните, че ще успеят да се възстановят напълно от пандемията, подкрепени от силното търсене

16:19 | 13.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Докато шоурумите във Великобритания отново отварят врати, автомобилната индустрия на Острова отчита над 22 млрд. паунда загуби в оборота по време на пандемията.

Привличането на клиенти от страна на дилърите в шоурумите е от ключово значение на автомобилния сектор, за да се възстанови от негативните ефекти, причинени от националните блокади заради коронавируса, съобщава Обществото на производителите и търговците на автомобили (SMMT), цитирано от Card Dealer.

Последният анализ на групата разкрива, че към момента на британския пазар се предлагат 462 модела с около 4650 спецификации с почти безкраен брой опции. 

Според SMMT при автомобилите с нулеви емисии, които в момента представляват едно на всеки три продадени превозни средства в Обединеното кралство, ще предлагат “почти неограничен избор на опции за мобилност“, докато ограничителните мерки се облекчават.

Купувачите също така ще могат да се възползват директно от опита на дилъра, за да изберат превозното средство, източника на енергия и спецификацията, които са най-подходящи за техните нужди.

SMMT също така посочва, че употребата на по-чисти автомобили е от решаващо значение за постигането на целите на Великобритания за намаляване на емисиите на парникови газове.

Средностатистическият нов автомобил през 2020 г. генерира с 21,7% по-малко въглеродни емисии спрямо данните за 2010 г., изтъкват от SMMT.

Съществуват обаче опасения, че въпреки наличното разнообразие и очакваното силно потребителско търсене пълното възстановяване на пазара до края на годината остава едно голямо предизвикателство.

От март 2020 г. автомобилният сектор е изгубил 22,2 млрд. паунда от оборота си по отношение на продажбите.

„След една от най-трудните години в живата памет за всички, отварянето на шоурумите днес сваля ръчната спирачка за автомобилите в Обединеното кралство“, посочва Майк Хоуз, главен изпълнителен директор на SMMT. „С най-широкия и екологичен избор на автомобили, отчитан някога, възстановяването на потребителското търсене може да ускори възстановяването на индустрията и това на икономиката“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още