IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските заводи на Toyota излизат в преждевременна ваканция заради COVID-19

Мащабното затваряне на границите по света заради новия щам на коронавируса, който се разпространява във Великобритания, е причинило проблеми с доставките на части

12:28 | 22.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Японският концерн Toyota Motor Corp. ще спре производството във Великобритания и Франция от вторник поради проблемите с транспорта и доставките заради мерките срещу разпространението на новия щам на коронавируса в Обединеното кралство, съобщава Bloomberg. 

Затварянето на границите е „нарушило транспортирането на части“, заяви говорителят на Toyota Шино Ямада.

Страните в световен мащаб решиха да затворят границите си с Великобритания на фона на опасенията, че бързо разпространяващият се нов щам ще задълбочи здравната криза, свързана с пандемията. Това предизвика множество закъснения при доставките на стоки от и към Великобритания.

Франция беше една от първите страни, която на 20 декември преустанови пътуванията от и до Обединеното кралство, включително товарните превози. Решението на Париж беше последвано и от други държави от Канада до Хонконг и Индия, които също прекратиха пътуванията.

Toyota планираше първоначално да затвори своите заводи във Великобритания и Франция на 24 декември за празниците. Нейните френски операции, както и заводът за производство на двигатели в Обединеното кралство, ще преустановят дейността си два дни по-рано от планираното, от 22 декември. Друг завод за автомобили на Toyota във Великобритания ще спре работа на 23 декември.

Съоръженията на японския концерн в Обединеното кралство ще възобновят работа на 5 януари, докато заводът във Франция ще заработи отново още на 29 декември, посочва Ямада.

Говорител на конкурентния японски производител на автомобили Honda Motor Co. заяви, че компанията няма да прави промени в планираното зимно преустановяване на работата на операциите в Обединеното кралство, което ще продължи от 23 декември до 3 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още