IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bugatti навлиза в електрическата мобилност с...тротинетка

Тротинетката е с тегло 15,8 кг, може да развие скорост до 30 км/ч и предлага пробег с едно зареждане до 35 км

22:51 | 11.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Bugatti вече обяви, че работи върху електрически хиперавтомобил, но плановете на компанията не се ограничават само с това. Първото електрическо превозно средство на марката суперавтомобили току-що се появи на пазара и то на две колела. Това е така, защото вместо някоя авангардна на външен вид кола, концернът представи своята електрическа тротинетка, пише Electrek.

За да бъдем честни, това е доста добре изглеждаща тротинетка.

Компанията обаче не е разработила самостоятелно това превозно средство. Тя си партнира с Bytech International. 

“Bugatti е на върха на автомобилното съвършенство. Партньорството с компания като Bytech ни дава възможност да разширим обхвата си в пространството за електрическа мобилност с опитен партньор и продукт, на който могат да се насладят потребителите по целия свят", изтъква управляващият директор на Bugatti International Вибке Щал.

Тротинетката е с тегло 15,8 кг и е изработена от магнезиева сплав. Може да развие скорост до 30 км/ч, благодарение на своя 700W двигател. Това е около една конска сила, или с около 1000 конски сили по-малко от Bugatti Veyron, ако трябва да сравним продуктите на компанията.

Разбира се, електрическата тротинетка на Bugatti не е предназначена да поставя рекорди. Тя е проектирана да предлага производителност на ниво пътуване до работното място в елегантно изглеждащ пакет.

И ето, че компанията се е справила добре с тази задача.

Изчистената рамка е подчертана от задните светлини, които образуват арка над гумата. От двете страни на основната платформа са поставени извити надолу светлини, които създават светлинна диря по време на пътуване.

Батерията е 36 V, предлагаща 360 Wh капацитет. Според Bugatti тротинетката осигурява пробег с едно зареждане от 35 километра.

Но Bugatti не е единственият автомобилен концерн от луксозния сегмент, който се впуска в надпреварата при двуколесните електромобили. BMW представи няколко варианта, макар не всички да са толкова впечатляващи. Porsche развива своя собствена линия електрически велосипеди, а базираният в Барселона SEAT си партнира със Segway за разработката на електрически тротинетки.

Rivian е най-новият автомобилен производител, който показва интерес към двуколесния сегмент.

Сега остава да видим дали Tesla ще реши да се включи в състезанието на този пазар...

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още