IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cadillac ще се откаже от двигателите с вътрешно горене до 2030 г.

Никой не може да каже колко време ще отнеме прехода към електромобилите, посочва президентът на компанията Стивън Карлайл

15:32 | 14.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията Cadillac ще се откаже от използването на двигатели с вътрешно горене през 2030 г., разкри нейният президент Стивън Карлайл на среща с журналисти в Детройт. Според него, преминаването към електрическо задвижване ще зависи от интереса на потребителите, но в момента е невъзможно това да се случи, съобщава Automedia.bg.

„Никой не може да каже колко време ще отнеме прехода към електромобилите, тъй като все още не е решен основният проблем - пробегът на тези машини с едно зареждане. За да може нашите модели на ток да бъдат конкурентоспособни, те трябва да изминават 300-400 мили (483-644 км)", коментира Карлайл.

Ръководителят на Cadillac допълни, че компанията му ще се насочи към разработката на чисти електромобили, а не на хибриди или на водородни машини. Това се дължи на интереса на клиентите на луксозните марки, които са готови да платят за електрическо задвижване и за системи за автономно движение.

Пъвият електромобил на марката ще бъде изграден на базата на концептуалния Cadillac EV. В момента компанията работи върху серийния вариант на кросоувъра, който трябва да бъде завършен до края на 2022 г. Съответно, производството му ще стартира през 2023 г. в завода D-HAM в Детройт.

Карлайл разкри още, че компанията ще се откаже от сегашните имена на моделите си, които са комбинация от букви и цифри като CT4-V и XT5. „Escalade е забележително име", коментира шефът и призна, че най-вероятно Cadillac отново ще се върне към названия като Brougham, DeVille, Eldorado, Fleetwood или Seville.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още