IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chevrolet се похвали с надмощие над Porsche

Новият 10-степенен автомат на американците бил по-бърз от кутията PDK

14:12 | 14.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Chevrolet</p>

Снимка: Chevrolet

Германските производители от доста време оборудват своите модели с роботизирани скоростни кутии с 2 съединителя, като тези трансмисии се предлагат както на компактни модели, така и на най-мощните спортни коли. Една от тези трансмисии – PDK, използвана от Porsche, се счита за една от най-добрите и най-бързи при смяна на предавките, но вече има много сериозен конкурент.

От Chevrolet обявиха, че новият 10-степенен автомат Hydra-Matic, произведен от концерна General Motors, превъзхожда PDK трансмисията на Porsche. Скоростната кутия бе поставена на разполагащия с 640 к.с. Chevrolet Camaro ZL1, но при представянето на колата данни за трансмисията не бяха съобщени официално.

Сега от американския производител официално обявиха характеристиките на агрегата. Според шефа на проекта ZL1 – Аарън Линк, новата Hydra-Matic променя изцяло възможностите на автоматичните скоростни кутия, тъй като сменя предавките мълниеносно и превъзхожда трансмисията на Porsche.

Данните на GM сочат, че Hydra-Matic преминава от първа на втора скорост с 36% по-бързо от PDK. Превключването от втора на трета и от трета на четвърта предавка е съответно с 27 и 26% по-бързо.

Друго предимство на американския автомат е икономията на гориво. От GM твърдят, че при движение на 10-а предавка оборотите на двигателя са по-ниски от тези на Camaro с 8-степенен автомат. Освен това новата скоростна кутия достига по-бързо оптимален температурен режим на работа.

Още по темата четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още