IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чонг Ей-сун наследи баща си на председателския пост в Hyundai Motor

Това е третият представител на фамилията Чонг, който заема ръководната позиция

12:03 | 14.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Единственият син на Чонг Монг-ку наследи баща си като председател на петия по големина автомобилен концерн в света Hyundai Motor Group. 49-годишният Чонг Ей-сун официално пое председателския пост, който преди това принадлежеше на баща му, ставайки третият представител на фамилията Чонг, който поема кормилото на компанията, съобщава Nikkei Asia Review.

Hyundai обяви в сряда, че Чонг Ей-сун е избран за председател на групата с одобрението на членовете на борда на Hyundai Motor, Kia Motors и Hyundai Mobis. 82-годишният Чонг Монг-ку подаде оставка като председател, получавайки титлата почетен председател. 

От групата информират, че Чонг Монг-ку е помолил сина си да го наследи, след като през лятото бива хоспитализиран заради стомашно-чревно заболяване.

Промяната в ръководството на Hyundai потвърждава плановете на концерна да се превърне от автомобилен производител в "компания, предоставяща решения за мобилност" чрез разработване на технологии за автономно шофиране и летящи автомобили. Hyundai също инвестира в автомобили с водородно гориво като начин за преминаване към енергията от следващо поколение.

"Нашата технология за водородни горивни клетки от световна класа ще се използва не само в автомобилите, но и в различни области като екологичните енергийни решения за бъдещето на човечеството", споделя Чонг Ей-сун. Той изтъкна и значимостта на роботиката и интелигентните градове като задължителни компоненти за бъдещето.

В същото време компанията продължава да изпитва затруднения заради коронавируса, която предизвика рязък спад на глобалните продажби в сектора. Продажбите на Hyundai се свиват с 19,4% до 2,6 млн. броя през първите девет месеца на годината спрямо същия период на 2019 г.

Миналата седмица компанията обяви, че доброволно ще изтегли свои електрически превозни средства Kona заради риск от късо съединение. Дефектът се дължи на неправилно производство на батериите и може да доведе до пожар в превозното средство. Доброволното изтегляне е планирано да започне на 16 октомври и предвижда да бъдат направени редица актуализации на софтуера и подмяна на батериите. Изтеглянето засяга 25 564 електрически превозни средства Kona, произведени между септември 2017 г. и март 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още