IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chrysler ще електрифицира напълно своята продуктова гама до 2028 г.

С това компанията се превърна в поредната марка от групата на Stellantis, която заяви своите електромобилни амбиции

18:12 | 05.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Автомобилната марка Chrysler, собственост на Stellantis, планира да електрифицира напълно своята продуктова гама до 2028 г. и ще въвежда нови продукти, докато прави това, заяви главният изпълнителен директор Крис Фойел в интервю за Ройтерс.

Chrysler планира да покаже концептуалния автомобил Airflow на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, предлагайки поглед към стратегията на марката, тъй като тя иска да увеличи продажбите, споделя Фойел. 

Очаква се брандът да пусне в продажба своя първи електромобил до 2025 г., който ще бъде последван от други модели през следващите години.

„Ние напълно ще трансформираме портфолиото за Chrysler между 2025 и 2028 г. и след това“, подчерта Фойел.

Chrysler за първи път използва името Airflow за елегантен седан, представен в средата на 30-те години на миналия век.

През юли Stellantis заяви, че планира да инвестира повече от 30 млрд. евро до 2025 г. за електрифициране на своята гама. Alfa Romeo ще се превърне в първата марка под чадъра на Stellantis в Северна Америка, която ще електрифицира изцяло своите продукти през 2027 г.

Компанията, създадена през януари 2021 г. от сливането на италиано-американския автомобилен производител Fiat Chrysler и френската PSA, обяви, че иска да увеличи дела на електромобилите от общите си продажби в Европа до 70% и до 40% от тези в САЩ до 2030 г.

Фойел, който се присъедини към автомобилния производител миналия септември, отказа да сподели какъв ще бъде размерът на инвестициите в рамките на Chrysler, но заяви, че гамата ще се разшири отвъд седана 300 и минивана Pacifica.

Chrysler продаде над 115 хил. автомобила миналата година в САЩ, предимно 300 и Pacifica. Това обаче е далеч от очакваните продажби в размер на 650 хил. превозни средства през 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още