IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citroen обещава да ни даде "разкошен" наследник на С5

Французите не се отказват от D сегмента въпреки намаляващите продажби

14:39 | 10.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Citroen</em></p>

Снимка: Citroen

Въпреки все по-задълбочаващата се SUV лудост Citroen няма да се откаже от седаните и подготвя наследник на С5, обяви директорът по стратегията и продуктовата гама на френската компания Лоранс Хансен. "Повярвайте ми, тази кола съществува и е разкошна", заяви Хансен. "Това е много важен модел за нас".

Напоследък упорито се спекулираше, че компанията ще се откаже изобщо от D-сегмента, за да се фокусира върху по-търсените и доходни кросоувъри като C5 Aircross. В същото време категорията на средноразмерните седани непрекъснато се свива - само през миналата година спадът в търсенето за такива автомобили в Европа бе 19%, до общо 403 922 продадени бройки.

D-сегментът остава сравително популярен в Китай, по пък китайските продажби на Citroen през миналата година се свиха над два пъти, до едва 55 000 автомобила.

В Европа освен бюджетния градски модел С3 продажбите на френската марка се крепят върху кросоувърите С3 Aircross и C5 Aircross. Освен това евентуалният седан на Citroen ще се конкурира с "братското" Peugeot 508.

Хансен обаче отхвърля тези спекулации и настоява, че по модела се работи. Той ще бъде построен върху същата платформа EMP2, на която са базирани Peugeot 508 и DS 9. Тя е подготвена и за плъг-ин хибридно задвижване, макар да не е походяща за чисти електромобили. Вероятно във външния му вид ще се използват доста елементи от ефектния концепт CXperience, представен през 2016.

Какви детайли за наследника на C4 Cactus разкрива новият главен изпълнителен директор на Citroen Венсан Кобе вижте в продължението на материала в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Miraka
преди 3 години
Как няма да има спад при седаните, когато вече почти не се предлагат седани. Например в момента Ситроен нямат седан в гамата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още