Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Continental търси купувач на бизнеса си с турбокомпресори

Германската компания прави поредна стъпка към планираното преструктуриране, целящо да я върне към печалбата след поредица от тримесечни загуби

Continental търси купувач на бизнеса си с турбокомпресори

Снимка: Bloomberg L.P.

Германската компания Continental AG проучва продажбата на своето звено за производство на турбокомпресори, тъй като доставчикът извършва основно преструктуриране, за да се върне отново към печалба, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с темата.

Вторият по големина доставчик на автомобилни части в Европа работи съвместно със Citigroup Inc. по продажбата. Бизнесът с турбокомпресори вече не се възприема като стратегически важен, като от Continental посочват, че му липсва мащабът необходим за поддържане на конкурентоспособност. 

Още по темата

Продължават разговорите с потенциални купувачи, като все още не е сигурно, че това ще доведе до продажба. Представители на Continental и Citigroup отказаха коментар по темата.

Производителите на авточасти продължават да бъдат под натиск заради стартиралия преход към електрически и автономни превозни средства. Финансовото напрежение за справяне с тази трансформация се засили през годината заради появата на коронавируса, довело до затваряне на множество фабрики по целия свят.

Continental обяви в сряда, че ще отчете поредна тримесечна загуба, тъй като обезценките и мерките за преструктуриране натежават върху бизнеса.

През миналия месец Надзорният съвет одобри преструктуриране, засягащо около 30 000 работни места, които биха могли да бъдат изместени или премахнати, след като предходните  планове за реконструкция се оказаха недостатъчно ефективни.

На 30 септември компанията заяви също, че ще разгледа продажбите на активи като част от усилията си за преструктуриране.

Турбокомпресорите изпращат сгъстен въздух в двигателите с вътрешно горене, за да увеличат ефективността и мощността им. Continental е предоставила устройствата на редица автомобилни производители, включително на Volkswagen AG и Ford Motor Co.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
General Motors връща в сервизите 5,9 млн. автомобила