IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cruise ще представи своето първо автономно превозно средство

Пазарната премиера на автомобила ще изчака въвеждането в експлоатация на подготвяната от стартъпа и General Motors услугата за споделено пътуване

13:33 | 21.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Притежаваният от американския автомобилен концерн General Motors Co. стартъп Cruise LLC планира да представи своето първо превозно средство, проектирано да работи без шофьор във вторник (21 януари), съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с въпроса. 

Иновативният модел на Cruise е проектиран да бъде по-просторен и удобен за пътниците от конвенционалния автомобил, управляван от човек. Липсват традиционни контроли като педали и волан, освобождавайки място за пътуващите, информират източниците, пожелали да запазят анонимност преди откриването на автомобила на събитие в Сан Франциско.

В публикация през декември на сайта на концерна, озаглавена „Трябва да се придвижим отвъд автомобила“, главният изпълнителен директор на Cruise Дан Аман споделя, че е време автомобилите да се преместят от индивидуална собственост към модела за автономно споделяне, който намалява вредните емисии, катастрофите и задръстванията, причинени от днешните автомобили.

Рей Върт, говорител на Cruise, отказа да даде подробности за превозното средство, посочвайки единствено, че това „определено не е кола“.

От години Cruise изпробва модифицираните компактни електрически автомобили Chevrolet Bolt с тестови драйвери на волана. Превозното средство, което ще бъде показано във вторник, вероятно ще бъде пуснато на пазара, когато GM и Cruise започнат да използват услугата за споделено пътуване, чийто старт те отложиха през миналата година.

Аман заяви през юли 2019 г., че компанията иска да се увери, че технологията е напълно безопасна и трябва да подготви обществеността и правителството интегрирането за превозни средства без шофьори. Той добави, че Cruise има „ясна гледна точка" за получаване на всички регулаторни одобрения, които биха били необходими.

Cruise вече има разрешение от щата Калифорния да тества автономните си превозни средства по обществените пътища. Нейните ръководители са разговаряли с държавни служители за създаването на правила, които ще позволят на компанията да начислява такси за шофиране в самоуправляващи се автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още