Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Daimler и Geely планират да произвеждат силови агрегати за хибриди в Китай

Германският концерн обяви, че ще си сътрудничи с китайската компания в производството на двигатели както в Европа, така и в азиатската страна

Daimler и Geely планират да произвеждат силови агрегати за хибриди в Китай

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Германският производител на луксозни автомобили Daimler AG и китайската компания Geely обявиха, че Китай може да се превърне в център за производство и износ на силови агрегати за хибридни автомобили, разработени съвместно от двата концерна за моделите на Volvo и Mercedes-Benz. 

Още по темата

Преди това Daimler заяви, че ще си сътрудничи с Geely за изграждане на двигатели с вътрешно горене от следващо поколение, които ще бъдат използвани при хибридни превозни средства, съобщава Automotive News Europe.

Въпросните двигатели ще се произвеждат в Китай, както и в Европа, а Geely и Daimler ще си партнират по отношение на производството, снабдяването и инженерига, споделя производителят на Mercedes-Benz.

"Износът на двигателите от Китай се приема като вариант", допълват от Daimler.

Марката Mercedes-Benz планира да увеличи дела на хибридните и електрически превозни средства до над 50% от общите продажби до 2030 г.

„Този проект отразява необходимостта от икономии от мащаба и целенасочени инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, както и в чисти и високоефективни силови агрегати и хибридни системи и техните приложения“, изтъква Ан Цунхуей, главен изпълнителен директор на Geely Auto Group.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Shell планира да придобие най-големия британски оператор на зарядни станции