IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler изтегля 60 хил. дизелови автомобила от Германия

Колите били оборудани със софтуер, целящ да манипулира показателите за вредни емисии, установиха регулатори

20:01 | 22.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Daimler трябва да изтегли 60 хил. дизелови автомобила Mercedes в Германия, след като регулатори установиха, че те са оборудвани със софтуер, целящ да манипулира показателите за вредни емисии, съобщи министерството на транспорта, цитирано от Ройтерс.

Засегнатият модел е Mercedes-Benz GLK 220, произведен между 2012 и 2015 г.

Daimler потвърди, че изтеглянето е било наредено в петък, но заяви, че ще обжалва решението, като в същото време продължи да сътрудничи на регулаторите.

Министерството съобщи, че разширява разследването си, като включва и други модели.

След като конкурентът Volkswagen призна през 2015 г., че е манипулирал резултатите при тестове за вредни емисии в САЩ, скандалът обхвана и други автомобилни производители. Daimler нареди изтеглянето на 3 млн. автомобила за намаляване на прекомерните вредни емисии, произвеждани от дизеловите им двигатели.

Германският вестник Bild am Sonntag, който първи съобщи за изтеглянето в неделя, информира през април, че германският автомобилен регулатор разследва подозрителен софтуер в колите Mercedes-Benz GLK 220 CDI, произведени между 2012 и 2015 г., след като тестове показали, че те се вместват в лимитите за вредни емисии, само когато бъде активирана определена функция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още