IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler очаква силна възвращаемост от продажбите на своя флагман EQS

Електромобилът е първият автомобил на Mercedes-Benz, изграден върху иновативна платформа за електрически превозни средства

14:50 | 11.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Новият електрически седан на германския автомобилен производител Daimler AG ще генерира добра възвръщаемост още от своята пазарна реализация, тъй като автомобилът разполага с най-добрата технология, заяви главният изпълнителен директор на концерна Ола Калениус, цитиран от Bloomberg. 

Mercedes EQS, който ще дебютира тази седмица, ще донесе атрактивни печалби, въпреки че ще изостава в това отношение от своя аналог с двигател с вътрешно горене заради по-големите разходи при компонентите, посочи Калениус в интервю за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

„Логиката остава същата: най-добрият сегмент обещава най-добрия марж на печалбата“, изтъква той.

EQS е първият автомобил на Mercedes-Benz, дъщерно дружество на Daimler, изграден върху специална платформа за електромобили.

Автомобилът ще предлага пробег с едно зареждане на батерията от 770 километра (478 мили), което ще го превърне в лидер по този показател, според Калениус.

Производителите на автомобили все по-ясно се ангажират да електрифицират своите продукти и да се конкурират успешно с Tesla Inc. и редица други стартъп компании, чиито пазарни оценки надвишават тези на традиционните концерни.

Миналият месец най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen AG обяви плановете си да предизвика Tesla за лидерското място в сегмента на електромобилите и да излезе начело по продажби през 2025 г., докато General Motors Co. заяви, че ще прекрати производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Daimler може да направи своя автопарк въглеродо неутрален до 2039 г. по-бързо от очакваното, споделя Калениус, който обяви целта преди две години.

„Това вероятно ще се случи по-бързо, предвид динамичния темп, който наблюдаваме днес“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още