IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler преговаря с Aston Martin за сътрудничество

Британците търсят партньор за производството на нови модели

14:28 | 13.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от последните модели на Aston Martin - Rapide S. <em>Снимка: Aston Martin</em></p>

Един от последните модели на Aston Martin - Rapide S. Снимка: Aston Martin

Представители на германския автомобилен концерн  Daimler официално потвърдиха за стартиралите преговори с британския производител Aston Martin за подписване на договор за техническо сътрудничество.

„Въпреки че двете страни се познават отлично и се отнасят с огромно уважение една към друга, засега преговорите не са постигнали резултати и не се взети никакви окончателни решения”, се казва в официалното прессъобщение на Daimler.

Знае се само, че в преговорите между двата производителя участват и представители на италианския инвестиционен фонд Industrial, който през миналата година купи 37,5% от акциите на британската компания. За тях бе платената сумата от 150 млн. паунда (241 млн долара).

От компанията Aston Martin, която през тази година отбелязва едновековен юбилей, не крият намерението си да намерят нов партньор за създаване на нови двигатели. Британците искат да пуснат модели, които ще се конкурират с Bentley, Ferrari и Maserati, като за целта смятат за 4 години да инвестират около 777 млн. долара в обновяване на моделната си гама.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още