IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler се завръща на пазара на камиони в Иран

Германият производител е подписал писма за намерение с две ирански компании

13:29 | 18.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският производител на камиони Daimler заяви в понеделник, че е подписал писма за намерение с иранската Khodro Diesel (IKD) и Mammut Group, като част от повторното навлизане на компанията на пазара в Иран, съобщава Ройтерс.

Сферите на сътрудничество включват съвместно дружество за местно производство на камиони и задвижващи компоненти Mercedes-Benz, както и установяването на фирма за продажбата на камиони и компоненти под същия бранд.

Нещо повече, има планове Daimler да се завърне като акционер в бившото съвместно дружество за двигатели Iranian Diesel Engine Manufacturing (IDEM).

Daimler Trucks възнамерява да открие представителство в Техеран през първото тримесечие на 2016 г., заяви базираната в Щутгарт, Германия, компания.

Първите бройки от моделите Actros и Axor на Mercedes-Benz могат да бъдат доставени в страната под формата на напълно разглобени комплекти – или почти напълно разглобени, преди края на годината, каза Daimler.

Освен плановете на Mercedes-Benz за камионите Daimler Trucks вижда и големи възможности за бранда Mitsubishi FUSO, особено в сегмента на лекотоварните камиони.

За да навлязат на пазара, Daimler и Mammut са подписали споразумение за разпространение за марката FUSO.

Daimler има дълга и успешна история в Иран. Компанията присъства на пазара с камионите си и автомобилите си Mercedes-Benz от 1953 г., но спря дейността си заради санкциите, наложени от 2010 г. досега.

Превозните средства за товари на Mercedes-Benz все още присъстват там и често се виждат по пътищата на Иран. Преди Daimler е продавала до 10 000 превозни средства в Иран, повечето от които са товарни превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още