Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Daimler ще назначи бивш изпълнителен директор на BWM и VW за председател

Бернд Пишетсридер ще замени на председателския пост Манфред Бишоф след годишното общо събрание на 31 март 2021 г.

Daimler ще назначи бивш изпълнителен директор на BWM и VW за председател

Бернд Пишетсридер. Снимка: Bloomberg L.P.

Надзорният съвет на Daimler AG ще предложи Бернд Пишетсридер да бъде избран за председател, за да помогне на германския производител на луксозни автомобили да премине ефективно през трансформацията, която е започнала в глобалната автомобилна индустрия. 

Още по темата

Бившият главен изпълнителен директор на BMW AG и Volkswagen AG ще замени на председателския пост Манфред Бишоф след годишното общо събрание на 31 март 2021 г., съобщава Bloomberg, цитирайки Daimler.

Германският концерн започна мащабна реорганизация под ръководството на Ола Калениус през 2019 г. Стратегията на главния изпълнителен директор се фокусира върху съживяването на рентабилността, залагайки на по-големите автомобили като представителите на S серията и съкращаването на хиляди работни места. Калениус иска производителят на луксозни автомобили и камиони да акцентира по-малко върху обема и повече върху подобряването на възвръщаемостта в условията на глобалната трансформация към по-чисти превозни средства.

Daimler преминава през най-стръмния спад в индустрията след Втората световна война, предизвикан от пандемията от Covid-19, по-добре от очакваното, главно поради бързото възстановяване на най-големия пазар на компанията - Китай. Страната вероятно ще бъде първата в световен мащаб, която ще се върне към нивата на продажбите от 2019 г., макар да се очаква това да се случи едва към 2022 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Автомобилни компании в САЩ искат помощ от правителството заради кризата с чиповете