IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler ще назначи бивш изпълнителен директор на BWM и VW за председател

Бернд Пишетсридер ще замени на председателския пост Манфред Бишоф след годишното общо събрание на 31 март 2021 г.

12:58 | 03.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бернд Пишетсридер. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Бернд Пишетсридер. Снимка: Bloomberg L.P.

Надзорният съвет на Daimler AG ще предложи Бернд Пишетсридер да бъде избран за председател, за да помогне на германския производител на луксозни автомобили да премине ефективно през трансформацията, която е започнала в глобалната автомобилна индустрия. 

Бившият главен изпълнителен директор на BMW AG и Volkswagen AG ще замени на председателския пост Манфред Бишоф след годишното общо събрание на 31 март 2021 г., съобщава Bloomberg, цитирайки Daimler.

Германският концерн започна мащабна реорганизация под ръководството на Ола Калениус през 2019 г. Стратегията на главния изпълнителен директор се фокусира върху съживяването на рентабилността, залагайки на по-големите автомобили като представителите на S серията и съкращаването на хиляди работни места. Калениус иска производителят на луксозни автомобили и камиони да акцентира по-малко върху обема и повече върху подобряването на възвръщаемостта в условията на глобалната трансформация към по-чисти превозни средства.

Daimler преминава през най-стръмния спад в индустрията след Втората световна война, предизвикан от пандемията от Covid-19, по-добре от очакваното, главно поради бързото възстановяване на най-големия пазар на компанията - Китай. Страната вероятно ще бъде първата в световен мащаб, която ще се върне към нивата на продажбите от 2019 г., макар да се очаква това да се случи едва към 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още