IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler ще продава нов луксозен SUV автомобил с марка Maybach

Автомобилът ще носи името Mercedes-Maybach GLS и ще излезе на пазара през втората половина на 2020 г.

22:35 | 21.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Daimler планира да продава първото си спортно превозно средство с марката Maybach в опит да привлече нови клиенти от Китай и САЩ. Това заяви в четвъртък главният изпълнителен директор на клона на компанията в Китай Хубертус Троска, цитиран от Ройтерс.

Daimler планира да въведе модела Mercedes-Maybach GLS, който е базиран на SUV автомобила Mercedes GLS-Class, през втората половина на 2020 г., заяви Троска и добави, че Китай е най-големият пазар на Mercedes-Maybach.

Само ден по-рано, създателя на колите от последните филми от поредицата за Джеимс Бонд, Aston Martin представи първия си SUV модел - DBX. Производителите на луксозни автомобили като Rolls-Royce и Lamborghini представиха своите ултралуксозни SUV модели през изминалата година, за да повишат общата рентабилност на марките си.

През 2012 г. Daimler, който е собственик на марката Mercedes-Benz, спря да произвежда емблематичните си дълги лимузини на Maybach, след като превозните средства, с уникален дизайн, които струваха около 380 000 долара, не успяха да отчетат достатъчно продажби.

По това време превозните средства на Maybach се продават като отделна марка от Mercedes-Benz. През 2014 г., когато беше създадена съвместната марка Mercedes-Maybach, Ола Каелениус, тогавашният изпълнителен директор на Mercedes-Benz, заяви, че се очаква марката да се продава добре в Китай, САЩ, Русия и Япония.

По време на автомобилното изложение в Шанхай тази година Хубертус Троска заяви, че търсенето на Maybach в Китай достига над 600 автомобила месечно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още