Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Daimler възобновява дейността си от понеделник

Производственият капацитет на автомобилния гигант е понижен значително, планираните дейности са обезпечени със суровини

Daimler възобновява дейността си от понеделник

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Автомобилният гигант Daimler възобновява дейността си след няколко седмици прекъсване. Работният цикъл в предприятията на групата започва отново от понеделник, 20 април, съобразно нови хигиенни разпоредби, пише Die Zeit.

Един от акцентите в подновената дейност на концерна е върху трансмисията. "Все още сме със значително понижен производствен капацитет", коментира Уилфред Порт, член на управителния борд на Daimler AG. "По принцип веригите на доставки като цяло запазиха цялост. В Китай ситуацията се подобрява. Все още имаме големи проблеми в Европа и по-специално в Италия и Франция", казва Порт. Засега планираните дейности са обезпечени.

Още по темата
За да се гарантира, че служителите не осъществяват контакт повече от необходимото, смените протичат в разреден състав и са гъвкави, за да може работниците да не се засичат. В случаите, в които е възможно, работата се осъществява дистанционно.

Кога компанията ще може да възстанови производството си на нивата отпреди кризата не е ясно. "Все още не знаем как ще реагира пазарът", посочва Майкъл Брехт, ръководител на съвета на работниците на Daimler.

Автомобилната компания прекъсна голяма част от производствения си процес през март, а от 6 април е в сила и частична заетост – т.е. работа на непълен ден, която изтича в края на април. Около 80% от приблизително 170 000 служители в Германия са засегнати в различна степен от кризата, причинена от разпространението на коронавируса.

Още новини можете да четете в сайта нa Bloomberg TV Bulgaria

По статията работи: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Nissan планира да обнови около 70% от предлаганите към момента модели автомобили