IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните от електромобилите на Tesla в Китай ще се съхраняват в страната

Концернът ще продължи да си сътрудничи с регулаторните органи на всички нива, изтъкват от китайското звено на Tesla

21:58 | 13.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. се ангажира да съхранява всякакви данни, които събира в Китай, в рамките на азиатската страна. Решението е факт месец след като на автомобилите от марката беше забранен достъпът до военни жилищни комплекси заради опасения относно чувствителната информация, която се събира от камерите, вградени в превозните средства, съобщава Bloomberg. 

„Tesla China е компания, която е базирана тук и трябва да спазва всички китайски закони и разпоредби“, посочва Грейс Тао, ръководител на отдел „Комуникации“ в китайското звено на най-големия производител на електромобили в света. „Всъщност нашите данни ще бъдат много добре защитени. Китайските данни ще се съхраняват в Китай", добавя тя.

Значението на китайския пазар за Tesla нараства непрекъснато, като компанията очаква инвестициите, които тя направи в страната, да започнат да ѝ се отплащат още през първото тримесечие.

След като през март китайските власти наложиха забрана за автомобилите на компанията, нейният основател и ръководител Илон Мъск отрече Tesla някога да е използвала технология за шпионаж. По-рано този месец от отдела на концерна в Пекин заявиха, че камерите, които са вградени в електромобилите, не са активирани извън Северна Америка.

Tesla ще продължи да си „сътрудничи с регулаторните органи на всички нива, така че потребителите да могат да се наслаждават едновременно на удобството и безопасността“, изтъква Тао.

Китайската Национална комисия за развитие и реформи проведе кръгла маса във вторник, като покани ръководители на редица компании, включително на Qualcomm Inc. и Dell Technologies Inc. Срещата има за цел да разясни политиките в новия петгодишен план за развитие на Китай.

В периода януари-март Tesla успя да достави 184 800 електромобила в глобален мащаб, подкрепена от силното търсене в Китай. През разглеждания период концернът е успял да произведе 180 338 електромобила срещу 179 757 превозни средства, излезли от фабриките му през предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още