IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делхи ограничава автомобилите по пътищата

Частни автомобили и мотоциклети ще бъдат допускани по пътищата в редуващи се дни в зависимост от регистрационния им номер

20:55 | 13.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Getty Images News</em></p>

Снимки: Getty Images News

Властите в Делхи ще ограничат броя на автомобилите и мотоциклетите по пътищата от 4 до 15 ноември като мярка срещу високите нива на замърсяване в индийската столица, предаде германската агенция DPA.

Съобщението направи на пресконференция главният министър на Делхи Арвинд Кеджривал.



Схемата ще заработи около две седмици след фестивала на светлината Дивали, когато фойерверки покриват града с токсичен смог. Целта е да се подобри качеството на въздуха, което се влошава рязко през зимните месеци.

Частни автомобили и мотоциклети ще бъдат допускани по пътищата в редуващи се дни в зависимост от това дали регистрационният им номер завършва на четна или нечетна цифра.
Градът планира да пусне и 1000 електрически автобуса, както и да насърчава използването на други електромобили, добави главният министърът.

Според няколко изследвания Делхи е най-замърсената столица в света заради емисиите от превозните средства и промишлените предприятия, праха от строителните обекти и смога от изгарянето на боклука и на остатъците от реколтата в близките полета, припомня Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още