IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два робота – новите тест-пилоти на Ford

Шелби и Майлс ще „работят“ в Европейския изпитателен център на Ford, който разполага със специална камера, симулираща всякакви метеорологични условия

15:29 | 14.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Производителят на автомобили Ford започва да разчита на два робота за тест-пилоти. Машините са кръстени Шелби и Майлс – на инженера Карол Шелби и пилота Кен Майлс, и ще бъдат използвани за тестове на електрическите превозни средства на марката при екстремни температури. 

Шелби и Майлс ще „работят“ в Европейския изпитателен център на Ford, който разполага със специална камера, симулираща всякакви метеорологични условия - от студ в Арктика до жега в пустинята и от ураганен вятър до рядък алпийски въздух.

Използване на роботи се налага по няколко причина. Първата е, че това позволява да не се излага на риск животът на хора, а втората – с тях оборудването може да работи много часове наред, при това прецизно, без да се налагат почивки. 

Шелби и Майлс могат да изпълняват функциите си при температури от -40 до +80 градуса и да симулират различни стилове на шофиране, като управлението се осъществява дистанционно.

От кога датират тестовете на производителя с роботи вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още