IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК може да препъне сливането на Fiat Chrysler и PSA

Ако Fiat Chrysler и Peugeot не успеят да разсеят съмненията в рамките на два дни и да предложат отстъпки, EK ще подложи сделката на четиримесечен преглед

15:21 | 08.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/MAURITZ ANTIN</em></p>

Снимка: EPA/MAURITZ ANTIN

Планът за сливане на Fiat Chrysler и компанията майка Opel – PSA, очевидно притеснява европейските органи за конкуренция. Европейската комисия - антитръстовият орган на ЕС – е изразил опасения за високия пазарен дял на комбинираната компания в областта на малките ванове, съобщават за Ройтерс лица, запознати със събитията. Органът вече е информирал двамата производители на автомобили за притесненията си през миналата седмица.

Ако Fiat Chrysler и Peugeot не успеят да разсеят съмненията в рамките на два дни и да предложат отстъпки, органът по конкуренцията ще подложи проекта за сделката на четиримесечен преглед. Европейската комисия отказа да коментира темата, а двете компании не са били открити за коментар.

Италианско-американската група и нейният френски конкурент възнамеряват да създадат четвъртия по големина автомобилен производител в света след сливане за 50 млрд. долара. Сделката поставя под един покрив марки на италианските производители на автомобили като Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati и Peugeot, Opel и DS на френската компания.

Едва в средата на май главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Джон Елкан заяви, че подготовката върви по план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още