IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електромобилите на Honda ще се зареждат за 15 минути

Плановете предвиждат новата технология да бъде пусната през 2022 г.

17:38 | 24.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Електромобилите на Honda ще се зареждат за 15 минути

Японският автомобилен производител Honda обяви плановете си да пусне на пазара електрически автомобили, които да се зареждат напълно само за 15 минути.

Според изданието Nikkei Asian Review автомобилите, които трябва да бъдат готови през 2022 г., ще могат да изминават около 240 км. с едно зареждане. За целта от Honda смятат да спрат използването на батерии от Panasonic, като вместо това в компанията ще стартира разработването на нов тип батерия. За целта вече се търси нов партньор.

За да могат новите батерии да бъдат зареждани за кратко време, превозните средства ще бъдат оборудвани и със система за управление на мощността, както и с олекотена конструкция. Освен промените по автомобилите от Honda ще стартират и изграждането на нови зарядни станции.

Сегашната система с мощност от 150 кВ се очаква да бъде преработена до 350 кВ, за да отговаря на условията за бързо зареждане. Мрежата от новите зарядни станции трябва да се появи в Европа през 2020 г., а след това и в Япония.

Преди завършването на цялостна нова електрическа система Honda планира лансирането на масов електрически модел в Европа през 2019 г. и в Япония през 2020 г. 

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още