IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FCA се призна за виновен по обвинения в подкупване на лидери на профсъюза UAW

Компанията е осъдена да изплати 30 млн. долара глоба

21:57 | 01.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Автомобилният концерн Fiat Chrysler Automobiles се призна за виновен по обвинения, според които производителят е предоставял незаконни „подаръци“ на лидерите на профсъюза United Auto Workers (UAW), подкопавайки доверието на работниците в колективното договаряне, съобщава Ройтерс. 

Американското звено на италиано-американския концерн, който през януари се обедини с френския производител PSA Group, за да създадат Stellantis NV, заяви в началото на годината, че е постигнало споразумение с американските прокурори да се признае за виновно по обвинение в конспирация, след като е нарушило Закона за трудовите  правоотношения.

Компанията е осъдена да изплати 30 млн. долара под формата на глоба.

Федералното разследване доведе до повече от дузина присъди и разкри, че профсъюзни лидери и корпоративни ръководители нарушават федералните закони, крадат средства от синдикални фондове и получават подкупи и незаконни облаги от синдикални контрагенти и от ръководителите на FCA.

Американският окръжен съдия Пол Борман заяви, че е приел признанието на компанията и е определил 21 юли за дата на присъдата.

United Auto Workers е обединение на работниците на General Motors, Ford и Chrysler, като включва около 150 000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още